Commercial scan voor mybpost bizz-klanten

Vindt u dat uw marketing voldoende verkoop oplevert?

Marketing en verkoop vormen vaak twee afdelingen, die elk waken over één stukje van het totale proces. Sterkere communicatie-acties en een sterk sales management zorgen wellicht voor net ietsje betere resultaten. Maar dé grote verbetering komt pas als u het hele proces aanpakt. Als de marketingacties perfect inspelen op en samenspelen met de verkoopploeg. Het vinden van de sterke en minder sterke schakels in de commerciële ketting is de uitdaging van deze commercial scan. Voor minder dan 1.000 euro en nauwelijks een dag van uw tijd, weet u precies waar u op in moet zetten.

Nog niet overtuigd?

Herkent u deze situaties?

  • Na deelname aan een vakbeurs hebben de sales collega’s een grote verzameling aan business kaartjes, maar veel van die gegevens komen niet in een centrale database terecht. Jammer voor uw nieuwsbrief…en dus uw toekomstige omzet.
  • Brengen uw advertenties in de regionale media wel extra (kopende!) bezoekers naar uw winkelpunten? En worden de bezoekers met koopkracht daarna regelmatig getriggered om opnieuw bij u langs te komen?
  • Via de bedrijfswebsite krijgt u e-mails met ingevulde contactformulieren, maar ze worden niet centraal bijgehouden en niet tijdig doorgestuurd naar de juiste collega voor opvolging. Enig idee hoeveel omzet u hierdoor mist?
  • Vele medewerkers hebben een behoorlijk Linkedin-netwerk, maar de marketing collega’s weten niet welke contacten u via die weg zou kunnen bereiken en zo benut u het potentieel ervan niet ten volle.

Wij mappen het commerciële proces…

Geef ons één dag de tijd, en we vinden voor u de sterke en zwakke schakels in uw commercieel proces. Zo kunt u meteen de belangrijkste hindernissen naar meer business (laten) wegnemen.

… in één dag

  • Na een korte intake met uw directieteam spreekt onze expert met de drie kernpersonen in een procesaudit van telkens 2 uur waarbij een strikt canvas gevolgd wordt zodat de gaps en de sterktes op de raakvlakken tussen sales en marketing snel blootgelegd worden.
  • Vooraf sturen we u een beetje voorbereidend huiswerk door. Zo zit ons eerste gesprek direct op het goede spoor en kunnen we het traject met een optimale snelheid doorlopen.
  • Het proces wordt overlopen van strategiebepaling tot actiekalender. We hebben hierbij aandacht voor activiteiten zoals mass marketing, direct marketing, sales support en account management.
  • Enkele cruciale gaps zitten bij direct marketing, postmailing en e-mailing, CRM en GDPR. Die GDPR zorgt bij veel firma’s voor een kramp in de marketingprocessen, terwijl dit net zo goed een opportuniteit kan zijn om hun databeheer te professionaliseren en het vertrouwen van hun klanten te versterken.
  • Na het bezoek krijgt u een rapport met de samenvatting, het overzicht van gaps en blokkades en verschillende tips om uw commercieel proces end-to-end (weer) vlot te trekken.

Door een expert van Forte

De persoon die uw commercieel proces over de grenzen van sales & marketing heen zal doorlichten, is een van de procesexperts van Forte. Forte heeft meer dan 25 jaar ervaring met integratie van sales- & marketingprocessen in middelgrote bedrijven.

Speciale promo voor BPOST relatieS
  • Commercial Scan €1.500 (excl.BTW) -> €950 voor mybpost bizz-klanten